Het dragen van het pak

De (trouw)pakken zijn gemaakt van luxe, vaak dunne en lichte materialen. Hierdoor hebben de pakken een hoog draagcomfort, maar zijn niet bestand tegen hoge spanningen in de bovenstof. De slanke en atletische pasvormen beperken bovendien de bewegingsmogelijkheden. Dit betekent dat bij het bukken etc. voorzichtigheid geboden is.  Houd rekening met de volgende zaken;

  • Maak geen diepe kniebuigingen (afbeelding 1) en ga niet met de ellebogen naar voren (afbeelding 2) om te testen hoeveel het pak kan hebben.
  • Als u tijdens het feest op de schouders genomen wordt (afbeelding 3), dan  is dat geheel voor  uw eigen risico. Wij geven geen garantie als u uit het jasje, pantalon of hemd scheurt.
  • Als u voor langere tijd gaat zitten, maak er dan een gewoonte van om het jasje uit te trekken. Hierdoor voorkomt u een rommelig rugpand van het jasje. Als u toch het jasje wilt aanhouden tijdens het zitten, zorg er dan voor dat u het jasje met beide handen aan de voorpanden strak trekt (afbeelding 4), zodat het rugpand van het jasje strak en zonder vouwen tegen de stoelleuning drukt. 
  • Pas op bij hevige regenbuien (afbeelding 5). Deze kunnen onherstelbare schade toebrengen aan het pak. 

Het reinigen van het pak.

Uw pak is gemaakt van hoogwaardige luxe stof. Daarom is het belangrijk dat u het pak laat reinigen bij een stomerij die ervaring heeft met dit soort pakken/materialen. Vraag hiernaar bij de stomerij voordat u het pak ter behandeling aanbiedt. Ga niet zelf proberen eventuele vlekken te verwijderen (afbeelding 6), hiermee kunt u onherstelbare schade toebrengen aan het pak.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

Afbeelding 4

Afbeelding 5

Afbeelding 6