DRESSCODE
BLACK-TIE

Aanbieding, van €299 nu €199

BLACK TIE 

Als je een uitnodiging krijgt waarop staat: "Dresscode Black Tie", dan is het belangrijk om te weten wat dit kledingvoorschrift inhoudt. Als man draag je dan altijd een smoking. Wanneer er slechts Dresscode: Black Tie op een uitnodiging staat, dan mag je ervan uitgaan dat de gastheer of gastvrouw verwacht dat je je aan deze dresscode houdt. Wanneer er echter Dresscode : black tie - invited of Dresscode: black tie - optional op de uitnodiging staat, dan is deze dresscode niet verplicht. In het eerste geval heeft black tie bij de gastheer of gastvrouw de voorkeur, in het tweede geval wordt het volledig aan de gast zelf overgelaten. Let wel, als je besluit om niet black tie gekleed te gaan, ga dan in ieder geval chic en stijlvol gekleed en nimmer smart- of corporate casual.

Black-Tie Smoking ROKA

Een black tie wordt ook wel smoking genoemd en is vaak tweedelig, zwart of zéér donkerblauw, kostuum. Het is geen "normaal" kostuum, er zijn een paar bijzonderheden. Het smokingcolbert heeft of een sjaalkraag of opgesneden rever, ofwel smalle satijnen revers en het smokingjasje heeft altijd een normale lengte. De smokingpantalon heeft geen omslag of riemlussen en heeft altijd satijnen biezen op de buitenste zijnaden van de pantalonpijpen. Dit is volgens de officiele etiquette. In moderne varianten van smokings zie je ook jasje van fluweel of ribcord met een satijnen rever. Deze jasjes worden ook wel gedragen op andere pantalons dan een smokingpantalon. 

Onder een smoking / Black Tie draag je een wit smokingoverhemd met doorgaans een opstaande of platte boord, blinde knoopsluiting en dubbele manchetten. Onder een smoking behoor je zwarte lakschoenen en zwarte sokken te dragen, maar tegenwoordig zijn ook hier weer voldoende mogelijkheden om een eigen statement te maken en je te onderscheiden. Een zwarte vlinderstrik en een pochet maken het geheel af. Een pochet heeft het model van een zakdoek die je gevouwen in de borstzak van de colbert steekt, doorgaans wit of in de kleur van de vlinderstrik. Kom langs bij ROKA voor een Black Tie of bestel direct in de webshop.

smoking peak lapel

Smoking Shawl lapel
van 299,- nu 199,-

bekijk in de webshop

Bezoek een ROKA filiaal

smoking shawl lapel

Smoking Peak lapel
van 299,- nu 199,-

bekijk in de webshop

Bezoek een ROKA filiaal

smoking shawl lapel

Smoking Peak lapel
van 299,- nu 199,-

bekijk in de webshop

Bezoek een ROKA filiaal

Bezoek een ROKA filiaal voor een smoking

Wil je een smoking kopen in één van de vijf ROKA stores? Kom vrijblijvend langs,
het is niet nodig om een afspraak te maken. SEE YOU AT ROKA

ROKA
Smoking kopen Haarlem

Julianapark 20-22 2022 AA HaarlemGO

ROKA
Smoking kopen Rotterdam

Grote Beer 193067 TR RotterdamGO

ROKA
Smoking kopen Enschede

Haaksbergerstraat 126 7513 EA EnschedeGO

ROKA
Smoking kopen Tilburg

Telefoonstraat 405038 DM TilburgGO

ROKA
Smoking kopen Groningen

Brugstraat 229711 HZ GroningenGO

ROKA | Mode voor mannen die gaan trouwen | Haarlem - Rotterdam -Tilburg - Enschede - GroningenROKA | Mode voor mannen die gaan trouwen | Haarlem - Rotterdam -Tilburg - Enschede - Groningen